Anadolu Üniversitesi Kütüphane

ORCID

ORCID (Open Researcher and Contributor ID), bilim insanları ve akademik otoriteleri benzersiz olarak tanımlamak amacıyla, kayıt olan kişilere 16 haneli bir dijital kimlik tanımlaması yapan ücretsiz bir platformdur. ORCID, araştırmacıların tüm yayınlarının bir arada görüntülenmesini hedefler.

YÖK ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından tavsiye edilen ORCID kullanımı TRDİZİN ve Dergipark üzerinde yayınlanan pek çok dergi tarafından zorunlu kılınmaya başlanmıştır.
Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinin  ORCID kaydı yaptırması ve aldıkları ORCID numaralarını PBYS – Genel Bilgiler kısmındaki ilgili alana kaydetmesi gerekmektedir.

ORCID Kayıt Kılavuzu : ORCID Kılavuz

ORCID Tanıtım Videosu: ORCID Video

DENEME ERİŞİMİ:

İntihal.Net

İntihal.Net birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı bir intihal tespit ve raporlama yazılımıdır. Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitabı da kapsar. İntihal.Net 'e üye kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı olarak hiçbir sınırlama olmaksızın sistemi kullanabilir.

İntihal.Net 2019 yılı sonuna dek Anadolu Üniversitesi'ne deneme erişimine açılmıştır. @anadolu.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adresiniz ile üye olmanız gerekmektedir.

2018 En çok okunan kitaplar:

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan

2018 yılında kütüphanemizin en çok okunan edebi kitapları:
Ahmet Hamdi Tanpınar "Saatleri Ayarlama Enstitüsü"
George Orwell "1984"
Sabahattin Ali "İçimizdeki Şeytan"

Kütüphaneciye Sorun